Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ...


Πέτρος Τατούλης :
«Έτοιμη η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο»

«Διεκδικούμε την αρμοδιότητα ώστε μαζί με τους Δήμους και τους φορείς του ΟΣΕ να προκηρύξουμε διαγωνισμό με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στο Ναύπλιο τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018.
«Έχουμε έτοιμο σχέδιο, έτοιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και έχουμε αποδείξει την αξιοπιστία και τη συνέπειά μας στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου» τόνισε ο κ. Τατούλης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «πριν από μερικά χρόνια διοργανώσαμε διεθνές συνέδριο για το λόγο αυτό στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, τον πιο έγκριτο φορέα για το θέμα αυτό, με τη συμμετοχή στελεχών του ΟΣΕ και του Υπουργείου Υποδομών. Δυστυχώς όμως το Υπουργείο δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του κλονίζοντας την αξιοπιστία του».
Το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, προβλέπει την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου ως τουριστικού με τη λογική της κρουαζιέρας, ως συγκοινωνιακού και ως μεταφορικού όπου είναι βιώσιμο.

«Λίγες μέρες πριν παρουσιάσαμε στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Παγκόσμιου Φόρουμ Τουρισμού της Λουκέρνης κ. MartinBarth το σχέδιό μας, ο οποίος έμεινε έκπληκτος από το σχεδιασμό μας και αυτά που έχουμε πετύχει» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης.



Πέτρος Τατούλης :
«Υλοποιούμε με επιτυχία τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό μας για τη δημιουργία αθλητικών χώρων σε όλη την Πελοπόννησο»

«Με τις άοκνες προσπάθειές μας δημιουργούμε εξαιρετικές προϋποθέσεις για να καταστήσουμε επαγγελματικό τον αθλητισμό στην Πελοπόννησο ενισχύοντας τον αθλητικό τουρισμό» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης αναφερόμενος στο σχεδιασμό της Περιφερειακής αρχής για την αναβάθμιση των χώρων αθλητισμού σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Ναύπλιο, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018.

«Δημιουργούμε νέους αθλητικούς χώρους και αναβαθμίζουμε τους υφιστάμενους προσφέροντας δυνατότητες άθλησης στους πολίτες και έχουμε πετύχει εκεί που δεν υπήρχε κανένας αθλητικός σχεδιασμός να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο ήδη υλοποιείται» δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «με τις προσπάθειές μας αυτές και τη συνεχή εξωστρέφειά μας διεκδικούμε με επιτυχία σπουδαία διεθνή γεγονότα. Λίγες μέρες πριν συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ και εξασφαλίσαμε για το 2021 τη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος εφήβων χάντμπολ στην Πελοπόννησο».




Υπεγράφη Πρόγραμμα Διαμονής παιδιών υπαλλήλων Περιφέρειας Πελοποννήσου σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2018

Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα σύμβαση με τους παρόχους των κατασκηνωτικών επιχειρήσεων, Κυριάκος Σκούρας,Σπορτ Καμπ και Καρράς Παναγιώτης για την υλοποίηση του Προγράμματος Διαμονής παιδιών υπαλλήλων Περιφέρειας Πελοποννήσου σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2018», το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με ιδίους πόρους. Πρόκειται να φιλοξενηθούν 89 παιδιά των υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σύγχρονες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια