Header Ads

ΕΣΑμεΑ : Προτάσεις για συνδιαμόρφωση επί του νέου ΕΚΠΥ


Τις παρατηρήσεις - προτάσεις των φορέων της αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένου πολίτη ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία επί του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας.
Η ΕΣΑμεΑ, εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για την πρόχειρη, αιφνιδιαστική και χωρίς διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς διαδικασία με την οποία ψηφίστηκε ο εν λόγω Κανονισμός από το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ και ζήτησε να υπάρξει οργανωμένη διαβούλευση με την ηγεσία του Υπουργείου και το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου ο νέος ΕΚΠΥ να προστατεύει ουσιαστικά την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, τα αναλώσιμα, τα βοηθήματα κλπ. που χρειάζονται τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.
Την Τρίτη 19 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΕΣΑμεΑ με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκαν διευκρινήσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων του νέου ΕΚΠΥ.
Ο Υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα της ΕΣΑμεΑ να τεθεί ο νέος ΕΚΠΥ σε διαβούλευση και επεξεργασία από την ΕΣΑμεΑ και τους φορείς μέλη της και μέχρι τα μέσα Ιουλίου να καταθέσει η ΕΣΑμεΑ συνολική πρόταση στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και στον κ. Πολάκη με όλες τις προτεινόμενες αλλαγές, διορθώσεις και βελτιώσεις, οι οποίες και θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση που είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός ότι θα υπάρξει.
Ως εκ τούτου η ΕΣΑμεΑ ζητά έως την Πέμπτη 5 Ιουλίου να στείλετε εγγράφως μέσω email: esaea@otenet.gr (υπόψη Χριστίνας Σαμαρά), τις παρατηρήσεις σας για τον εν’ λόγω κανονισμό. Για την καλύτερη επεξεργασία των παρατηρήσεων - προτάσεών σας, παρακαλούμε όπως αυτές υποβληθούν πάνω στο συγκεκριμένο Κανονισμό κατά άρθρο και να αναφέρεται ρητά το σημείο που πρέπει να τροποποιηθεί και τι ακριβώς να περιλαμβάνει η τροποποίηση, με περιληπτική αιτιολόγηση.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
 Ι. Βαρδακαστάνης

Ο Γεν. Γραμματέας 
Ι.Λυμβαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια