Header Ads

Ισόπαλος ο Ολυμπιακός, κατά ριπάς σκοράρει ο Γκερέρο Οι Ερυθρόλευκοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Σεντ Τρούιντεντ σε φιλικό αγώνα


1-1 αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός με την Σεντ Τρούιντεντ στο τρίτο φιλικό αγώ­να που έδωσε επί βελγικού εδάφους όπου συνεχίζει την προετοιμασία του. Σκόρερ των Ερυθρολεύκων ήταν ξα­νά ο Γκερέρο, ο οποίος σημείωσε το 6ο τέρμα του σε πέντε φιλικά που έχει α­γωνιστεί με τον Ολυμπιακό. Να σημει­ωθεί ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού α­γωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του Β’ Αντιπροέδρου της ομάδας, Σωκράτη Κόκκαλη Jr 
Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν καλύτε­ρα, αλλά αυτοί που άνοιξαν το σκορ ή­ταν οι Βέλγοι. Ο Ανδρούτσος έκανε λά­θος στο χώρο της μεσαίας γραμμής, οι παίκτες της Σεντ Τρούιντεν έκλεψαν την μπάλα, ο Ντούκενς βγήκε ταχύτα­τα στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι από τον Γιαννιώτη και με πλασέ έκανε το 1- 0. Μετά το γκολ, οι Βέλγοι πήραν την κατοχή της μπάλας, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει προβλήματα στο χώ­ρο της μεσαίας γραμμής. 

Δεν μπορούσε να απειλήσει 
Στο 15’ οι Βέλγοι απείλησαν με τον Ντε Μπρούιν, αλλά ο Γιαννιώτης αντέ­δρασε σωστά. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν πρόβλημα στη μετάβαση του παιχνι­διού από την άμυνα στην επίθεση και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φά­σεις στα καρέ του Πιράρ. Το ασφυκτι­κό πρέσινγκ των Βέλγων «έκοψε» στη μέση τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώ­τες να μεταφέρουν την μπάλα στα α­ντίπαλα καρέ κυρίως με στημένες φά­σεις. Από το 30’ και μετά οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς άρχισαν να κάνουν αι­σθητή την παρουσία τους στην περιοχή του Πιράρ. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Μάνος άνοιξε στον Ανδρούτσο, ο 21χρονος άσος μπήκε α­πό δεξιά στην περιοχή, έκανε το διαγώ­νιο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πιράρ. Τρία λε­πτά αργότερα ήταν σειρά του Καμαρά να απειλήσει. Ο Αφρικανός έκανε το σουτ, αλλά ο αντίπαλος πορτιέρο έδιω­ξε σε κόρνερ. Στο 39’ ο Μάνος έκανε το σουτ, αλλά και πάλι ο Πιράρ είχε την απάντηση. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ο­λοκληρώθηκε με τη Σεντ Τρούιντεν να προηγείται με 1-0. 

Εδειξε καλύτερο πρόσωπο 
Πριν την έναρξη του δεύτερου μέ­ρους ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στον αγω­νιστικό χώρο τον Βούκοβιτς αντί του Νι­κολάου. Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο ο Ολυμπιακός ξεκίνη­σε καλύτερα και στο 47’ απείλησε την εστία των Βέλγων. Ο Κούτρης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραι­ώτες από δεξιά, ο Βούκοβιτς πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης ά­μυνας, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα α­πό το αριστερό δοκάρι του Πιράρ. Ένα λεπτό αργότερα ο Γιαννιώτης βγήκε νι­κητής στο τετ α τετ που είχε με τον Σε­μπάγιος και έδειξε πτυχές από το πλού­σιο ταλέντο του. Στο 59’ ο Γιαννιώτης πραγματοποίησε νέα εξαιρετική από­κρουση, αυτή φορά στο σουτ του Ντε Μπρούιν. Δύο πολύ καλές επεμβάσεις από τον 25χρονο κίπερ. Στο 63’ ο Πέ­δρο Μαρτίνς πέρασε στο παιχνίδι τον Τσιμίκα αντί του Κούτρη και στο 76’ ο Πορτογάλος προπονητής έκανε μαζε­μένες αλλαγές. Οι Λάζαρος, Φορτού­νης, Γκερέρο και Μπουχαλάκης πήραν τις θέσεις των Ρομαό, Ανδρούτσου, Μάνου και Πάρντο. 
Η είσοδος των τεσσάρων παικτών έ­κανε πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό και βελτίωσε αισθητά την εικόνα των Πει­ραιωτών. Στο 80’ οι Ερυθρόλευκοι έ­φτασαν μια ανάσα από το γκολ, με τον Πιράρ να αποκρούει το σουτ του Λάζα­ρου. Ο Γκερέρο άνοιξε στον Ελληνα εξ­τρέμ, αυτός σούταρε απέναντι από τον Πιράρ, αλλά ο πορτιέρο της Σεντ Τρού­ιντεν απέκρουσε. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκερέρο σούταρε μέσα από την πε­ριοχή, όμως και πάλι ο τερματοφύλα­κας της βέλγικης ομάδας είχε την απά­ντηση. Ο Ισπανός, ωστόσο, δεν το έβα­λε κάτω και πέντε λεπτά αργότερα έ­κανε το 1-1! Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γκερέρο με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πι­ράρ, πετυχαίνοντας το 6ο γκολ του σε 5 φιλικά του Ολυμπιακού. 

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαν­νιώτης, Μασούρας, Νικολάου (46′ Βού­κοβιτς), Μιράντα, Κούτρης (63′ Τσιμί­κας), Ρομαό (75′ Μπουχαλάκης), Κα­μαρά, Ανδρούτσος (75′ Φορτούνης), Βρουσάι, Πάρντο (75′ Χριστοδουλό­πουλος), Μάνος (75′ Γκερέρο). 

Σιντ Τρούιντεν (Μαρκ Μπρις): Πιράρ, Τομιγιάσου, ντε Νόρε, Γκαρσία Τένα, Ντε Σαρτ, Ντε Πέτερ, Μποτάκα, Ντού­κενς, Μπέζους, Ντε Μπρούιν, Θεμπάγι­ος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια