Header Ads

Έλληνες Ηγέτες του «Πάρτα όλα»…;


Από δημοσιογραφικές πληροφορίες, που απέκρυψαν πολλά Αθηναϊκά ΜΜΕ, ενθυμούμαι ότι πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, πληροφορηθήκαμε με έκπληξη την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου, στο Βελιγράδι, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Σέρβο πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.. Συγκεκριμένα, πήγε να αναφερθεί ο δεύτερος στο Κόσσοβο και στην Ανεξαρτησία του, αλλά ο Σέρβος ομόλογός του, επενέβη και τον αποστόμωσε απαγορεύοντάς του να αναφερθεί σε αυτό το θέμα γιατί η Σερβία εξακολουθεί να θεωρεί το Κόσσοβο, Σερβικό έδαφος. Φαίνεται πως ο Έντι Ράμα δεν είχε πάει με κλάδους ελαίας στο Βελιγράδι. Συνέχισε τις προκλήσεις του για το Κόσσοβο, καίτοι παραμένει επί σερβικού εδάφους. Ο Αλβανός πρωθυπουργός σε νέες δηλώσεις του επανέλαβε την πάγια θέση της χώρας του, σύμφωνα με την οποία «το Πρέσεβο είναι μία γέφυρα και η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου είναι μία πραγματικότητα».
Άμεση ήταν και αυτή τη φορά η αντίδραση του Σέρβου πρωθυπουργού, ο οποίος έκανε λόγο για «πρόκληση», ενώ, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Αλβανό πρωθυπουργό. Όπως δε είχε αναφέρει η σερβική εφημερίδα Blic, δήλωσε αγανακτισμένος ότι, «Εδώ και 2,5 χρόνια η Σερβία προσπαθεί να βοηθήσει τα Βαλκάνια να γίνουν προσοδοφόρα περιοχή της Ευρώπης, αλλά όσο θα υπάρχουν ανεύθυνοι πολιτικοί όπως ο Έντι Ράμα, αυτό το έργο θα είναι δύσκολο και γεμάτο προκλήσεις».
Ο Έντι Ράμα συνέχισε τις εμπρηστικές του δηλώσεις, πριν από την επίσκεψή του στην κοιλάδα του Πρέσεβο, όπου ζουν 60.000 Αλβανοί, οι οποίοι του επεφύλαξαν θριαμβευτική υποδοχή. Υπενθυμίζεται ότι στο Πρέσεβο, που γειτονεύει με το Κόσσοβο, εκδηλώθηκε το 2001 μικρής διάρκειας ένοπλη σύγκρουση ανάμεσα στον σερβικό στρατό και σε αυτονομιστές προσκείμενους στον απελευθερωτικό στρατό του Κοσσόβου UCK.
Όταν συγκρίνει κανείς την απάντηση των δύο Σέρβων Ηγετών με αυτές τις υποτονικές συμπεριφορές, αφωνίες και υποχωρήσεις στις προκλήσεις των Αλβανών, των Τούρκων και των Σκοπιανών και την κοινή σύσκεψη κορυφής στην Αθήνα με τον “τρομοκράτες” τύπου Ερντογάν, Ράμα και Ζάεφ, που επιδιώκουν τον ακρωτηριασμό τη χώρας μας, του δημιουργούνται εύλογα Καυτά Ερωτήματα. Έχουμε εμείς, Έλληνες Ηγέτες με Εθνική αξιοπρέπεια και πυγμή ή όχι ;

Δεν υπάρχουν σχόλια