Header Ads

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΡΟΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Δόθηκε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά από στοιχειοθετημένη παρέμβαση του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά. Οι λεπτομέρειες δόθηκαν από αρμόδιους στη συζήτηση και καταδεικνύουν τις κυβερνητικές ευθύνες, που έκαναν παραμάγαζο την απονομή ιθαγένειας σε άσχετους για περίεργους, αλλά γνωστούς λόγους και αιτία…

Κόκκινη κάρτα στις αθρόες ελληνοποιήσεις μεταναστών που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβαλε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φράνς Τίμμερμανς μετά από Ερώτηση-Παρέμβαση του Προέδρου του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 3/5/2018.
Κατά την εν λόγω συνεδρίαση ο Νότης Μαριάς κατήγγειλε τις αθρόες και συνάμα μαζικές ελληνοποιήσεις μεταναστών που σχεδιάζει να δρομολογήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μια ενέργεια η οποία εφόσον γίνεται με μαζικό τρόπο και με χαλάρωση των σχετικών κριτηρίων καθίσταται στην πράξη ενέργεια η οποία παραβιάζει όχι μόνο το δίκαιο της ΕΕ μια και οδηγεί σε παραχώρηση και της ευρωπαϊκής ιθαγένειας, αλλά κυρίως παραβιάζει το Ελληνικό Σύνταγμα αλλοιώνοντας τη σύνθεση του εκλογικού Σώματος και μάλιστα ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών αλλά και των εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών.
Απαντώντας λοιπόν στις καταγγελίες του Νότη Μαριά ο Φράνς Τίμμερμανς επισήμανε τα εξής:
«Ιδιαίτερα περίπλοκο θέμα. Περίπλοκο διότι και η απόφαση σχετικά με το ποιός επιτρέπεται να ψηφίσει, να συμμετάσχει στις εκλογές και ποιός λαμβάνει την εθνική ιθαγένεια ως γνωρίζετε είναι εθνική αρμοδιότητα.
Έχουμε Ευρωπαϊκά πρότυπα βεβαίως, βρισκόμαστε και μέσα σε μια συζήτηση γι’ αυτό το λεγόμενο passport skim στη Μάλτα. Έχουμε κάποιες απαιτήσεις όταν δηλαδή δώσετε ιθαγένεια σε κάποιον πρέπει να έχει κάποια προφανή διασύνδεση με την συγκεκριμένη χώρα, αυτό απαιτείται».
Και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν κατέληξε:
«Τώρα απλά μαζική χορήγηση ιθαγένειας φαίνεται όντως να αντιβαίνει σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Το διατυπώνω πολύ προσεκτικά, ωστόσο το δικαίωμα χορήγησης ιθαγένειας υπό ορισμένες συνθήκες, υπό ορισμένους όρους, είναι εθνικό κυριαρχικό δικαίωμα των χωρών-μελών.

Έχουν όμως την ευθύνη να διασφαλίσουν ότι το γεγονός ότι χορηγούν το δικαίωμα αυτό λαμβάνει υπόψιν και τα συμφέροντα άλλων χωρών μελών, των άλλων χωρών μελών. Αυτά είναι τα στάνταρ τα οποία πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και φοβούμαι ότι δεν μπορώ να απαντήσω ευρύτερα απ’ αυτό. Κύριε Μαριά επίσης στο ίδιο πλαίσιο μιλήσατε για residency και citizen ship, διαμονή και ιθαγένεια. Υπάρχει δυνατότητα, να συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες πολιτών, και οι διαμένοντες στις χώρες. Ενώ μέχρι τώρα ήταν μόνο στη χώρα από την οποία κατάγεσαι. Θα μπορείς να βάζεις υπογραφή και για χώρα στην οποία διαμένεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια